Πώς να διαγράψετε οριστικά φωτογραφίες και βίντεο από το iCloud

Διαφήμιση

Υπό το φως του σκανδάλου nude hacking διασημοτήτων, εδώ είναι πώς μπορείτε να διαγράψετε τα βίντεο και φωτογραφίες σας iCloud με ασφάλεια

Με το πρόσφατο σκανδαλώδες γυμνό χάκερ, όπου διασημότητες όπως η Jennifer Lawrence και η Mary Elizabeth Winstead είχαν φωτογραφίες και βίντεο που φέρεται να αρπάζουν από το λογαριασμό iCloud τους, μπορεί να ανησυχείτε για το τι έχετε στο iPhone ή στο iPad σας. Είναι βέβαιο ότι πιθανότατα δεν είναι τόσο ζουμερό ένας στόχος ως αστέρι του Χόλιγουντ, και η Apple προφανώς έσπασε το ελάττωμα, αλλά εξακολουθεί να πληρώνει για να παραμείνει ασφαλές.



Πώς έχουν χαθεί οι εικόνες;

Σύμφωνα με τις αναφορές σε απευθείας σύνδεση, ένα σενάριο χρησιμοποιήθηκε για να επιτεθεί στους λογαριασμούς iCloud των αστέγων online, προσπαθώντας γρήγορα να μαντέψει τον κωδικό πρόσβασης χρησιμοποιώντας αυτά που χρησιμοποιούνται συνήθως. Μόλις χορηγηθεί πρόσβαση, οι χάκερ είχαν πρόσβαση στα αρχεία που υποστηρίχθηκαν.

Σε τι θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση;

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι οι εικόνες μεταφορτώνονται αυτόματα στο iCloud, μέσω της ροής φωτογραφιών μου. Αυτό σας επιτρέπει να προβάλλετε τις πρόσφατες φωτογραφίες σας σε όλες τις συσκευές σας και μπορείτε να μοιράζεστε φωτογραφίες και άλμπουμ με άλλα άτομα. Από προεπιλογή, οι φωτογραφίες αποθηκεύονται μόνο online για 30 ημέρες και με αυτό τον τρόπο μπορούν να αποθηκευτούν έως και 1.000 φωτογραφίες στο νέφος. Τα βίντεο δεν αποθηκεύονται αυτόματα, αν και μπορούν να μοιραστούν με το χέρι.





Έτσι, δεδομένου ότι μερικοί από τους εμπλεκόμενους αστέρες δήλωσαν ότι οι φωτογραφίες τους έχουν διαγραφεί πολύ καιρό πριν και ότι τα βίντεο δεν μεταφορτώνονται αυτόματα, πώς οι χάκερς έκαναν κάτι; Λιγότερο γνωστό είναι ότι τα αντίγραφα iCloud, τα οποία λαμβάνουν χώρα όταν το iPhone σας είναι φορτισμένο και συνδέονται με ένα δίκτυο Wi-Fi, αποθηκεύουν αυτόματα ολόκληρο το Roll Camera σας, συμπεριλαμβανομένων των βίντεο και των φωτογραφιών στο σύννεφο.

Γνωρίζοντας ότι αυτές οι φωτογραφίες διαγράφηκαν εδώ και πολύ καιρό, μπορώ μόνο να φανταστώ την ανατριχιαστική προσπάθεια που πήγε σε αυτό. Αίσθημα για όλους όσους έχουν χάσει.



- Mary E. Winstead (@ M_E_Winstead) 31 Αυγούστου 2014

Τα παλαιά αντίγραφα ασφαλείας κρέμονται γύρω, ενώ έχετε ακόμα χώρο για αυτούς, οπότε οι χάκερ θα μπορούσαν απλά να έχουν αρπάξει ένα αντίγραφο ενός αρχείου αντιγράφων ασφαλείας. Ένα κομμάτι λογισμικού, όπως το Dr.Fone, σας επιτρέπει να κατεβάζετε το αντίγραφο ασφαλείας του iCloud και να εξάγετε τις φωτογραφίες και τα βίντεο από αυτό.



Θα μπορούσαν να υπάρχουν άλλες πηγές;

Μόλις οι hackers είχαν μαντέψει τον σωστό κωδικό πρόσβασης, τότε είναι πιθανό να είχαν πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους κωδικούς πρόσβασης, όπου μπορεί να ενεργοποιηθεί και η αυτόματη μεταφόρτωση, όπως το Dropbox. Άλλες συσκευές αποθήκευσης νέφους έχουν παρόμοιες επιλογές σε αυτές. Καθώς οι περισσότερες ηλεκτρονικές υπηρεσίες απαιτούν να χρησιμοποιείτε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και έναν κωδικό πρόσβασης για να έχετε πρόσβαση σε αυτές, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για το καθένα, όπου είναι δυνατόν.

Πώς να διαγράψετε φωτογραφίες από το iCloud

Για να διαγράψετε φωτογραφίες από το iCloud, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε. Πρώτον, αν η φωτογραφία που θέλετε να απαλλαγείτε εξακολουθεί να βρίσκεται στο φάκελο My Photo Stream (είναι λιγότερο από 30 ημέρες και μία από τις 1.000 πρόσφατες εικόνες), μπορείτε να τη διαγράψετε από οποιαδήποτε συσκευή και να αφαιρεθεί από όλες τις συσκευές. Ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες, πατήστε Η ροή φωτογραφιών μου, πατήστε Επιλογή και πατήστε το εικονίδιο Κάδος. Θα δείτε όλες τις εικόνες να καταργηθούν.

Μέχρι στιγμής, τόσο καλά, αλλά μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε φωτογραφίες από τη ροή φωτογραφιών μου στο Κύριο ρολό κάμερας σε οποιαδήποτε συσκευή. Έτσι, για εικόνες που έχετε αποθηκεύσει από το My Photo Stream ή για εικόνες και βίντεο μεγαλύτερες των 30 ημερών (ή εκτός των πιο πρόσφατων 1.000), θα πρέπει να μεταβείτε στις Φωτογραφίες, Ρολόι φωτογραφικών μηχανών. Πατήστε Επιλογή, επιλέξτε τις φωτογραφίες που θέλετε και πατήστε το εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων. Επαναλάβετε για όλες τις συσκευές iOS.

Τέλος, εάν έχετε ένα Mac ή έναν υπολογιστή, θα κατεβάσουν και θα αποθηκεύσουν αυτόματα όλες τις φωτογραφίες σας και θα τις σώσουν για πάντα. Σε Mac, ανοίξτε το iPhoto και αναζητήστε τα συμβάντα iCloud (ονομάζονται μετά το μήνα, όπως η ροή φωτογραφιών του Aug 2014). Ανοίξτε αυτό που περιέχει τις εικόνες που δεν θέλετε, επιλέξτε τις φωτογραφίες και πατήστε Διαγραφή.

Σε υπολογιστή οι φωτογραφίες αποθηκεύονται σε C: Users \ Pictures iCloud Photos My Photo Stream. Βρείτε τις εικόνες που δεν θέλετε, επιλέξτε τις και πατήστε Delete.

Διαγράψτε τα αντίγραφα iCloud

Για να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά αντίγραφα ασφαλείας, τα οποία περιλαμβάνουν επίσης βίντεο, θα πρέπει να διαγράψετε τα παλιά σας αντίγραφα ασφαλείας iCloud. Από το τηλέφωνό σας μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, iCloud, Αποθήκευση & Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Διαχείριση αποθήκευσης (η φόρτωση αυτής της επιλογής καθυστερεί, καθώς το τηλέφωνό σας πρέπει να κάνει λήψη των πιο πρόσφατων πληροφοριών). Στην επόμενη οθόνη εμφανίζεται μια λίστα με όλες τις συσκευές σας. Πατήστε εκείνο που σας ενδιαφέρει και πατήστε Delete Backup για να το ξεφορτωθείτε από το iCloud. Φυσικά, βεβαιωθείτε ότι έχετε πρώτα ένα αντίγραφο όλων των αρχείων και των φωτογραφιών σας, για κάθε περίπτωση. Επαναλάβετε για όλες τις συσκευές iOS.

Σταματήστε τα αντίγραφα ασφαλείας iCloud και το Ροή φωτογραφιών μου

Αν δεν θέλετε πλέον να ανεβάσετε τίποτα στο σύννεφο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα αντίγραφα ασφαλείας iCloud και το My Photo Stream. Αν κατεβείτε αυτή τη διαδρομή, θα πρέπει να θυμάστε να συνδέετε τακτικά το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στο iTunes με μη αυτόματο τρόπο. Για να ενεργοποιήσετε τη ροή φωτογραφιών μου, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, iCloud, Φωτογραφίες. Απενεργοποιήστε τη ροή φωτογραφιών μου και πατήστε Διαγραφή όταν σας ζητηθεί να καταργήσετε όλες τις εικόνες iCloud από τη συσκευή σας. Για να ενεργοποιήσετε τα αντίγραφα ασφαλείας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, iCloud, Storage & Backup και απενεργοποιήστε την επιλογή iCloud Backup. Θυμηθείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για όλες τις συσκευές σας.

Πώς να σταματήσετε τη μεταφόρτωση του Dropbox

Εάν χρησιμοποιείτε το Dropbox, ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε Ρυθμίσεις. Επιλέξτε τη μεταφόρτωση φωτογραφικής μηχανής και απενεργοποιήστε την επιλογή. Αυτό δεν αφαιρεί τις φωτογραφίες από το τηλέφωνό σας, ανοίξτε το φάκελο 'Φωτογραφίες' και διαγράψτε τις από εκεί. Εάν χρησιμοποιείτε μια εναλλακτική εφαρμογή αποθήκευσης cloud, ελέγξτε τις οδηγίες της για να μάθετε να απενεργοποιείτε και να διαγράφετε τα αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας.

Γλώσσες
Spanish Bulgarian Greek Danish Italian Catalan Korean Latvian Lithuanian Deutsch Dutch Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Turkish French Hindi Croatian Czech Swedish Japanese